divendres, 30 d’octubre del 2009

CANÇO

dimecres, 21 d’octubre del 2009

2. DEBAT


El fet de poder participar al debat i intercanviar informació, m’ha ajudat a entendre millor determinats conceptes. Ha estat un exercici on hem pogut expressar la nostra opinió i deixar que els altres la contrastessin amb la seva. El cas que se’ns ha plantejat és real en els centres educatius d’avui en dia. Per una part per la diversitat d’alumnat nouvingut que s’hi troba i per l’altra, per la falta de coordinació i comunicació per part de professorat.Crec que hem treballat diferents aspectes que ens han portat ha reflexionar sobre la pràctica educativa i la realitat social. Hem pogut veure diferents punts de vista i com desenvoluparíem diferents temes.Un dels continguts força tractats és el de la intercularitat i, penso que ha quedat prou clara la seva definició.Val la pena fer una ullada en aquesta definició: La raó per la qual la interculturalitat és avui, més important que mai, per poder-nos enriquir, per créixer, per unir-nos de forma cooperativa per ser més flexibles, tolerants i eficaços en la nostra comunicació i per la nostra cultura.
En una primera visió, sembla que se’ns presentinuns jocs de tipus racistes i xenòfocs.. I no és així, perquè cada vegada que s’elimina un immigrant, es presenta el que perdria el país.Com a mestra, he reflexionat sobre els grups classe que ens trobem actualment en les escoles i els plantejament d’uns determinats jocs.No té cap sentit definir un objecte, en aquest cas, el joc, només per mirar la seva part superficial. Cal trobar-hi tota la riquesa i el benefici que pot aportar i deduir si podria ser una bona eina d'ensenyament-aprenentatge.

dimarts, 20 d’octubre del 2009

AUTOAVALUACIÓ PAC 1.3

CONCLUSIONS

L’elaboració d’aquesta PAC ha estat força enriquidora per l’anàlisi de conceptes i la mútua relació. Tot plegat ens ha portat ha descobrir la relació que existeix entre ciència, tecnologia, societat i quins avantatges o inconvenients s’han creat a partir de la seva presència.
Un gran volum d’informació ha sorgit en el debat i el fet de poder-ho sintetitzar en mapes conceptuals, m’ha permès aclarir el significat de cada concepte.
Cal tenir present la ciència i la tecnologia com elements imprescindibles per entendre la societat contemporànea: relacions que s’estableix entre ciència, tecnologia i societat a partir dels plantejaments tradicionals per mostrar els plantejaments clàssics i les noves tendències dels seus anàlisis cada vegada més confosos. La ciència ha estat objecte d’estudi per part de la psicologia des dues vessants: la psicologia de la ciència i la psicologia social.
Segons els autors, les principals línies d’estudi de la psicologia de la ciència són: l’estudi de les característiques personals dels científics, així com l’anàlisi dels aspectes cognitius que implica l’activitat científica.
La ciència i la tecnologia es desenvolupen per línies diferents, però de manera subsidiària i amb objectius diferents.
La psicologia com a disciplina científica no es pot sostreure de dur a terme una reflexió sobre el que implica conèixer i produir coneixement des d’aquesta nova concepció de la relació entre ciència, tecnologia i societat.