dissabte, 12 de desembre del 2009

Avaluació de recursos per treballar la interculturalitat en línia



Títol: “Por la igualdad a partir de la diferencia”

http://phpwebquest.org/wq25/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=19835&id_pagina=1

És un bon recurs pel desenvolupament de les competències bàsiques, la finalitat és la integració dels aprenentatges. A través d'aquest procés els alumnes poden integrar els seus aprenentatges i relacionar-los amb diferents tipus de continguts; posant de manifest les seves opinions, participant en el debat i, confeccionant un document escrit, (Competència comunicativa lingüística i audiovisual). Aquesta competència suposa el diferent domini de les llengües, tant oral com escrit, en múltiples suports, amb el complement de llenguatges audiovisual en varietat de contextos i finalitats , com a eina per aprendre a aprendre.
Pel que fa a la Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic, aquesta WQ és una eina molt apropiada perquè situa a l'alumne/a en el món en què vivim actualment. Suposa el desenvolupament i l’aplicació del pensament cientificotècnic per interpretar la informació que es rep i per predir i prendre decisions amb iniciativa i autonomia.
Està indicada per a desenvolupar la competència en el tractament de la informació i la competència digital, perquè ens proposa l'ús de les noves tecnologies com a mitjà de recerca d'informació i creació de nous materials (Ús d'Internet, realització de vídeos, ús d'enllaços de pàgines web... ). Desenvolupar metodologies de treball que potenciïn una actitud crítica i reflexiva en la valoració de la informació disponible.
Referent a la competència social i ciutadana, aquesta WQ és un magnífic instrument per comprendre la realitat social en què es viu, afrontar la convivència i els conflictes, exercir la ciutadanioa, actuant amb criteri propi, contribuint a la construcció de la pau i la democràcia. Mantenir una actitud constructiva, solidària i responsable davant el compliment dels drets i obligacions cíviques.
Pel que fa a la Competència cultural i artística aquesta WQ es ens porta a conèixer, comprendre, apreciar i valorar diferents manifestacions culturals, com a font d'enriquiment i considerar-les com a part del patrimoni dels pobles.
La Competència per aprendre a aprendre aquesta WQ ens ofereix la manera de ser capaços de anar aprenent de manera cada vegada més eficaç. Capacitat de cooperar, d’autoavaluar-se, d’utilització de recursos i tècniques de treball intel·lectual.
La competència autonomia i iniciativa personal està molt clarament treballada en aquesta WQ ja que ens porta a l' aplicació d'un conjunt de valors i actituds personals, com són: la responsabilitat, la perseverança, el coneixement de un mateix, l´autoestima, la creativitat i l'autocrítica.

La WQ és situa en un nivell d'interculturalitat bàsic o d'intercanvi de coneixements.
En aquesta Web Quest es treballen conceptes i valors com l'etnocentrisme, la igualtat, el respecte, la tolerància, la comprensió, la solidaritat, l’ exclusió social, la cooperació .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada